Nieuwjaarskoeken
Oud Twents recept / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Equipment
- elektrisch wafelijzer
Ingrediënten
- 1 pond bloem
- 1 pond kandij-klontjes
- 10 gram pijpkaneel
- 10 gram anijs zaad
- 1 citroen geraspt
- 2 eieren
- ½ pond boter
Instructies
- De boter tot room roeren.
- De kandij-klontjes met kokend water overgieten en laten smelten.
- De pijpkaneel en het anijszaad goed fijn stampen.
- De boter, eieren, meel en suikerwater goed mengen zodat er geen klontjes meer in zijn en dan de pijpkaneel, het anijszaad,
- de citroen schil en wat citroensap toevoegen.
- Het deeg moet dik vloeiend zijn.
- Dus als het te dik is nog water of een scheut brandewijn toevoegen.
- Een elektrisch wafelijzer met spek inwrijven en de koeken bakken.