Nogosari: Gestoomde bananenpakketjes (glutenvrij)

Traditionele Indonesische lekkernij: zachte, zoete bananen verpakt in rijstbloemdeeg en gestoomd in bananenblad. Een deel van de pakketjes geopend om de banaan zichtbaar te maken, geserveerd op een keramisch bord met extra bananenblad als garnering, op een rustieke houten tafel in helder natuurlijk licht.

Nogosari: Gestoomde bananenpakketjes (glutenvrij)

Deze Indonesische lekkernij is een traditionele gestoomde bananenpakketjes van rijstmeel met zoete stukjes banaan. Dit glutenvrij dessert is een perfecte traktatie of een smakelijk tussendoortje.
Porties: 10
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
kostprijs per persoon € 1,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bananenbladeren of plastic folie
  • tandenstokers
  • stoompan

Ingrediënten

  • 175 g rijstmeel
  • 2-3 bananen bijv. bakbanaan of Chiquita
  • 25 g tapiocameel
  • 100 g suiker
  • ½ tl zout
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 pandan blaadjes
  • 500 cc santen kokosmelk

Instructies

  • Meng het rijstmeel, tapiocameel, suiker, zout en vanillesuiker in een kom.
  • Voeg de santen toe en roer tot een glad beslag.
  • Zet de pan op het vuur, voeg de pandanblaadjes toe en kook het beslag al roerend tot het dik wordt.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Schil en snijd de bananen in ronde schijven.
  • Neem een stuk bananenblad of plastic folie.
  • Leg 2-3 lepels van het beslag erop en plaats stukjes banaan in het midden.
  • Vouw het blad of de folie dicht en zet eventueel vast met een tandenstoker.
  • Stoom de pakketjes 45 minuten gaar in de stoompan.
  • Serveer koud of snijd in stukjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

 
Serveer de nogosari warm of koud, in de bladeren of in stukjes gesneden. Het is heerlijk als banaan dessert na een maaltijd of als zoete snack.
 

Wijnadvies

 
Bij dit zoete gerecht past een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een late-harvest Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Snack
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch