Nogosari: Gestoomde bananenpakketjes (glutenvrij)
Deze Indonesische lekkernij is een traditionele gestoomde bananenpakketjes van rijstmeel met zoete stukjes banaan. Dit glutenvrij dessert is een perfecte traktatie of een smakelijk tussendoortje.
Equipment
- Bananenbladeren of plastic folie
- tandenstokers
- stoompan
Ingrediënten
- 175 g rijstmeel
- 2-3 bananen bijv. bakbanaan of Chiquita
- 25 g tapiocameel
- 100 g suiker
- ½ tl zout
- 1 tl vanillesuiker
- 2 pandan blaadjes
- 500 cc santen kokosmelk
Instructies
- Meng het rijstmeel, tapiocameel, suiker, zout en vanillesuiker in een kom.
- Voeg de santen toe en roer tot een glad beslag.
- Zet de pan op het vuur, voeg de pandanblaadjes toe en kook het beslag al roerend tot het dik wordt.
- Haal de pan van het vuur.
- Schil en snijd de bananen in ronde schijven.
- Neem een stuk bananenblad of plastic folie.
- Leg 2-3 lepels van het beslag erop en plaats stukjes banaan in het midden.
- Vouw het blad of de folie dicht en zet eventueel vast met een tandenstoker.
- Stoom de pakketjes 45 minuten gaar in de stoompan.
- Serveer koud of snijd in stukjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de nogosari warm of koud, in de bladeren of in stukjes gesneden. Het is heerlijk als banaan dessert na een maaltijd of als zoete snack.Wijnadvies
Bij dit zoete gerecht past een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een late-harvest Riesling.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g