Noord Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
Equipment
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij geschild
- 300 g winterwortel geschild
- 75 g cashewnoten lichtgezouten
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 2 theelepels gemalen koriander ketoembar
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- ½ dl olijfolie extra vierge
- 1 bakje houmous 200 g
Instructies
- Bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen snijden.
- Repen rechtop in wijde glazen zetten.
- In droge koekenpan cashewnoten en peper roosteren.
- In keukenmachine cashewnoten en peper fijnmalen.
- Koriander, komijn en sesamzaad erdoor mengen (= dukkah).
- Overdoen in schaaltje.
- Olie en houmous ook in schaaltjes scheppen.
- Glazen met groenten en schaaltjes met dukkah, olie en houmous bij elkaar op blad zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd.
Het is een mengsel van noten en specerijen.
Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje.
Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood. Bereidingstijd 15 minuten
Het is een mengsel van noten en specerijen.
Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje.
Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood. Bereidingstijd 15 minuten