Noordzeekabeljauw met mosselen

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 4 takjes selderij
  • 4 takjes peterselie
  • 2 tomaten
  • 1 kilo mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 kabeljauwhaasjes ` ca. 150 g
  • zout
  • 20 g boter
  • 5 peperkorrels
  • 2 dl witte wijn
  • 1 envelopje saffraan
  • 3 eetlepels pernod
  • peper versgemalen

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Sjalotjes, ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
  • Stelen van selderij en peterselie breken (bewaren) en blaadjes fijnhakken.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Mosselen onder stromend water schoonboenen.
  • Mosselen die niet dichtgaan na tik op aanrecht en kapotte mosselen verwijderen.
  • In koekenpan olijfolie verhitten.
  • Sjalotjes zachtjes glazig fruiten.
  • Kabeljauw bestrooien met zout en peper en tussen sjalot leggen.
  • Kabeljauw op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Stukken kabeljauw in ovenschaal leggen, sjalot erop scheppen en in oven vis in 10-15 minuten gaar laten worden.
  • Intussen in grote pan boter verhitten en ui en prei zachtjes glazig fruiten.
  • Mosselen erop leggen en knoflook, peperkorrels en selderij- en peterseliestelen ertussen verdelen.
  • Wijn erover schenken.
  • Mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan.
  • Mosselen uit schelp nemen.
  • Theedoek vochtig maken en in zeef leggen.
  • Mosselvocht opvangen in andere pan.
  • Toevoegen: saffraan, fijngehakte selderij en peterselie en blokjes tomaat.
  • Mosselen erdoor scheppen en verwarmen.
  • Op smaak brengen met pernod.
  • Mosselen met mosselvocht op vier borden scheppen.
  • Kabeljauw met sjalotjes in midden erop leggen.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 5 g | Vet: 33 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland