Normandische galettes (glutenvrij)
Authentieke Normandische galettes gemaakt van boekweitmeel, die je kunt vullen met klassieke of verrassende ingrediënten.
Ingrediënten
- 250 g maïsmeel glutenvrij
- 250 g boekweitmeel glutenvrij
- ½ liter melk
- 15 g gist
- Zout
- Boter
- Compète vulling:
- Emmentaler
- Ham
- Spiegelei
Instructies
- Meng het maïsmeel, boekweitmeel, melk, gist en zout tot een pannenkoekenbeslag.
- Laat het beslag 4 uur rijzen.
- Bak de galettes in een pan met boter aan beide zijden.
- Voor een klassieke "compète", leg de ham, Emmentaler en het spiegelei op de gebakken galette en vouw vierkant op, zodat de eidooier zichtbaar blijft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveertips met andere vullingen:- spinazie en geitenkaas
- gerookte zalm en zure room
- brie en rabarber
- bloedworst en appeltjes
Wijnadvies:
Een droge cider past perfect bij galettes.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g