Normandische galettes (glutenvrij)

Dunne, goudbruine boekweitgalettes gevuld met ham, gesmolten kaas en een spiegelei in het midden. Licht krokant aan de randen en zacht van binnen, geserveerd op een keramisch bord op een rustieke houten tafel in warm natuurlijk licht.

Normandische galettes (glutenvrij)

Authentieke Normandische galettes gemaakt van boekweitmeel, die je kunt vullen met klassieke of verrassende ingrediënten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
rijzen 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g maïsmeel glutenvrij
  • 250 g boekweitmeel glutenvrij
  • ½ liter melk
  • 15 g gist
  • Zout
  • Boter
  • Compète vulling:
  • Emmentaler
  • Ham
  • Spiegelei

Instructies

  • Meng het maïsmeel, boekweitmeel, melk, gist en zout tot een pannenkoekenbeslag.
  • Laat het beslag 4 uur rijzen.
  • Bak de galettes in een pan met boter aan beide zijden.
  • Voor een klassieke "compète", leg de ham, Emmentaler en het spiegelei op de gebakken galette en vouw vierkant op, zodat de eidooier zichtbaar blijft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveertips met andere vullingen:
  • spinazie en geitenkaas
  • gerookte zalm en zure room
  • brie en rabarber
  • bloedworst en appeltjes

Wijnadvies:

Een droge cider past perfect bij galettes.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pannenkoeken / Voorgerechten / Wraps
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch