Nougatparfait
Allerhande 2002
Equipment
- plasticfolie
- bolvormige schaal , inhoud ca. 1 liter
Ingrediënten
- 50 g nougat zachte
- 2,5 dl slagroom
- 3 eierdooiers
- 100 g witte basterdsuiker
- ½ dl sherry zoete
- 2 granaatappels
Instructies
(Kan enkele dagen van tevoren):
- Nougat in kleine stukjes snijden.
- Slagroom stijf kloppen.
- Au bain-marie eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost.
- Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen.
- Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen.
- Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen.
- Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken.
- Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
- Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen.
- Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten.
- Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 5 g | Vet: 29 g