Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 1 pot Nutella 200 g
- 55 g hazelnoten geroosterd en geplet
- Poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C en rooster de hazelnoten gedurende 8 minuten.
- Laat ze afkoelen en plet ze vervolgens met de onderkant van een steelpan.
- Verhoog de oventemperatuur naar 220°C en haal het pizzadeeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakblik.
- Smeer langs één lange rand van het pizzadeeg een dikke laag Nutella van ongeveer 4 cm breed.
- Rol de rand op tot je de Nutella niet meer ziet en druk het deeg aan zodat de Nutella opgesloten zit in het deeg.
- Bak de pizza gedurende ongeveer 12-15 minuten, tot de rand en de pizza lichtbruin zijn maar nog niet keihard.
- Haal de pizza uit de oven en smeer de rest van de Nutella over de bodem.
- Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Nutella pizzarol als een heerlijk dessert of als zoete traktatie bij de koffie.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Port past goed bij deze Nutella pizzarol.Voedingswaarden
Calories: 440 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Sugar: 30 g