Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Mixer of garde
- ijsknijper, of 2 lepels
- Vergiet, of keukenpapier
- friteuse, (of diepe pan)
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Oliebollen gemak
- 2 eieren
- 300 ml water
- zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Laat in een friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
- Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 5 minuten) en dep ze droog
Bereid het beslag
- Doe de oliebollenmix, rozijnen, 2 eieren em 300 ml koud water in een beslagkom (gebruik max. 2 pakken tegelijk)
- Roer het geheel met een handgarde of mixer met deeghaken maximaal 1 minuut tot een beslag
- Laat het beslag 2-3 minuten staan en begin met bakken als de olie de juiste temperatuur heeft
Bakken
- Vorm met 2 eetlepels of met een oliebollen- of ijstang bolletjes beslag en laat deze in de hete olie glijden
- Bak de oliebollen in 6-7 minuten gaar en rondom goudbruin.
- Bak de oliebol niet te kort, anders is de binnenkant van de oliebol niet voldoende gaar.
- Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie
- Laat de oliebollen in een vergiet of op een keukenpapier uitlekken