Oliebollen met Krenten en Sukade
Heerlijke traditionele oliebollen met krenten en sukade, perfect voor een gezellige oud en nieuw viering.
Ingrediënten
- 1 ei maat 3
- 2 dl melk
- 2 dl water
- 200 gram krenten en/of rozijnen
- 50 gram sukade
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- Poedersuiker
- Slaolie
- Zout
Instructies
- Laat de olie heet worden (180°C).
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom.
- Roer vanuit het midden de melk en het ei door het bakmeel.
- Voeg geleidelijk het water toe en meng tot een glad beslag.
- Meng de goed uitgelekte krenten/rozijnen en de sukade door het beslag.
- Vorm met 2 lepels of een ijsbolletjesschep direct bolletjes van het beslag.
- Laat de bolletjes voorzichtig in de hete olie glijden.
- Bak de oliebollen in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
- Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g