Oliebollen met Krenten en Sukade

Goudbruine oliebollen met krenten en sukade, licht bestoven met poedersuiker, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Oliebollen met Krenten en Sukade

Heerlijke traditionele oliebollen met krenten en sukade, perfect voor een gezellige oud en nieuw viering.
Porties: 40
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Frituurpan of airfryer
  • IJsbolletjesschep of 2 lepels
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 ei maat 3
  • 2 dl melk
  • 2 dl water
  • 200 gram krenten en/of rozijnen
  • 50 gram sukade
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • Poedersuiker
  • Slaolie
  • Zout

Instructies

  • Laat de olie heet worden (180°C).
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom.
  • Roer vanuit het midden de melk en het ei door het bakmeel.
  • Voeg geleidelijk het water toe en meng tot een glad beslag.
  • Meng de goed uitgelekte krenten/rozijnen en de sukade door het beslag.
  • Vorm met 2 lepels of een ijsbolletjesschep direct bolletjes van het beslag.
  • Laat de bolletjes voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
  • Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Brood / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Oud & Nieuw