Oliebollen met Krenten, Rozijnen en Appel

Goudbruine oliebollen met krenten, rozijnen en stukjes appel, licht bestoven met poedersuiker, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Oliebollen met Krenten, Rozijnen en Appel

Traditionele oliebollen met een rijke vulling van krenten, rozijnen, sukade, oranjesnippers en appel, perfect voor oud en nieuw.
Porties: 35 oliebollen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
rijzen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 ei
  • 10 gram zout
  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 20 gram gist of 1 zakje gedroogde gist
  • 25 gram oranjesnippers
  • 50 gram sukade
  • 500 gram bloem
  • ½ liter melk
  • Slaolie zonnebloemolie of arachideolie

Instructies

  • Was de krenten en rozijnen, laat ze uitlekken en dep ze droog met een theedoek.
  • Verwarm de melk tot lauwwarm.
  • Los de gist op in een paar eetlepels lauwwarme melk.
  • Meng de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet de opgeloste gist en het ei in het kuiltje.
  • Roer vanuit het midden een glad beslag door de bloem, voeg geleidelijk de lauwwarme melk toe.
  • Voeg de krenten, rozijnen, sukade, oranjesnippers en appel toe.
  • Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • Verhit de olie tot 180-190°C.
  • Schep met 2 lepels kleine hoeveelheden beslag in de hete olie.
  • Bak de oliebollen goudbruin en gaar.
  • Haal de oliebollen uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw