Oliebollen met peer en gekonfijte gember

Porties: 20
inclusief 60 minuten rijstijd en 25 minuten frituurtijd 1 uur 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 basisrecept voor oliebollen
  • 1 peer geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gekonfijte gember in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gembersiroop

Instructies

Voorbereiden:

  • Bereid het basisrecept voor oliebollen volgens de instructies (*).

Bereiden:

  • Meng de stukjes peer en gekonfijte gember samen met de gembersiroop door het oliebollenbeslag.
  • Volg de verdere instructies van het basisrecept om de oliebollen te bakken.
  • Serveer de warme oliebollen met peer en gekonfijte gember als een heerlijke traktatie tijdens Oud & Nieuw.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een mousserende wijn zoals champagne past goed bij de feestelijke sfeer van oud en nieuw en vormt een heerlijke aanvulling op de zoete smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw