Oliebollen met stoofperen en witte chocolade
Heerlijk varieren met glutenvrije oliebollen. Lekker met stoofpeer en witte chocolade!
Equipment
- Hoge beslagkom
- schone theedoek
- oliebollentang of 2 eetlepels
- Vergiet, of keukenpapier
- pan, met schaal voor au bain marie (of magnetronbestendig kommetje)
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
- 200 ml handwarm water 38-40°C
- 350 g stoofperen kant-en-klaar in blokjes
- 200 g witte chocolade koemelkvrij
- 50 g grofgehakte pistachenoten
Instructies
- Doe de mix in een beslagkom.
- Voeg het warme water toe.
- Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
- Roer de stoofperen-blokjes door het beslag.
Rijzen
- Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
- (het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!
Bakken
- Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
- Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
- Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
- Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
- Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Decoreren
- Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
- Dip de helft van de oliebollen in de chocolade en strooi wat grofgehakte pistachenoten erover