Oliebollen met stroopwafel
Twee glutenvrije lekkernijen komen samen: varieer versgebakken glutenvrije oliebollen met stukjes glutenvrije stroopwafel; allebei glutenvrij natuurlijk. Deze glutenvrije oliebollen met stroopwafel zijn heerlijk in combinatie met poedersuiker!
Equipment
- Hoge beslagkom
- schone theedoek
- oliebollen-/ijstang of 2 eetlepels
- Vergiet, of keukenpapier
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
- 275 ml handwarm 38-40°C water
- 180 g glutenvrije stroopwafels in stukjes
- poedersuiker
- zonnebloemolie
Instructies
- Doe de mix in een beslagkom.
- Voeg het warme water toe.
- Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
- Roer of spatel de stroopwafels door het beslag.
Rijzen
- Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
- (het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!
Bakken
- Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
- Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
- Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
- Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
- Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Serveren
- Garneer met poedersuiker.