Oma’s kippe-ragout

Oma's kippe-ragout

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 soepkip of 4 kippenbouten
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram champignons
  • 1 stukje foelie
  • 1 blokjes kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • scheutje room
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • worcestersaus of maggi

Instructies

  • Breng de kip, het laurierblaadje, de foelie en bouillontablet in een pan vol water aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat pruttelen totdat de kip gaar is.
  • Haal de kip uit het water en verwijder het vlees met een vork van het bot.
  • Bak de ui samen met de champignons in wat boter of olie.
  • Smelt vervolgens een klont boter in een braadpan en schep al roerend de bloem erbij totdat een roux ontstaat.
  • Haal het laurierblaadje uit de kippenbouillon,
  • doe alle ingrediënten bij elkaar in de braadpan en blijf roeren totdat de ragout ontstaat.
  • Voeg eventueel extra bloem toe om te binden.
  • Een scheutje room erbij en breng op smaak met peper en zout. Wat druppeltjes maggi of worcestershire-saus geven het gerecht iets meer pit.
  • Je kan het zo eten of pastei bakjes vullen, eet smakelijk..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Voorgerechten