Onion Bhajis: Indiase uienballetjes (glutenvrij)
Knapperige en smaakvolle gefrituurde uienballetjes, een populaire Indiase snack.
Equipment
- Frituurpan of wok
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 ui
- 30 g maïsmeel
- 2 tl komijn
- 50 g kikkererwtenmeel
- Een snuf zout
- Circa 100 ml water
- Plantaardige olie om in te frituren
Instructies
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Meng in een kom het maïsmeel, kikkererwtenmeel, komijn en zout.
- Roer beetje bij beetje het water erdoor tot een glad, stevig beslag.
- Meng de uienringen door het beslag.
- Verhit een flinke laag olie tot 180°C.
- Vorm balletjes van het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
- Frituur ze in ongeveer 3 minuten goudbruin.
- Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een mint-yoghurtsaus of chutney.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g