Onion Bhajis: Indiase uienballetjes (glutenvrij)

Onion Bhajis: Indiase uienballetjes (glutenvrij)

Onion Bhajis: Indiase uienballetjes (glutenvrij)

Knapperige en smaakvolle gefrituurde uienballetjes, een populaire Indiase snack.
Porties: 5 balletjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Frituurpan of wok
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 30 g maïsmeel
  • 2 tl komijn
  • 50 g kikkererwtenmeel
  • Een snuf zout
  • Circa 100 ml water
  • Plantaardige olie om in te frituren

Instructies

  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom het maïsmeel, kikkererwtenmeel, komijn en zout.
  • Roer beetje bij beetje het water erdoor tot een glad, stevig beslag.
  • Meng de uienringen door het beslag.
  • Verhit een flinke laag olie tot 180°C.
  • Vorm balletjes van het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Frituur ze in ongeveer 3 minuten goudbruin.
  • Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een mint-yoghurtsaus of chutney.
 
 

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Frituren / Groenten
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden