Oosterse rijstsalade met cashewnoten

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 100 g cashewnoten gezouten
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 400 g Thaise groentemix roerbak
  • 3 limoenen
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 rode pepers zonder zaadjes en in reepjes
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngehakt

Instructies

  • In pan rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren.
  • In wok olie verhitten en groenten ca.3minuten roerbakken tot ze knapperig gaar zijn.
  • Limoenen schoonboenen, 1 limoen in dunne plakjes snijden en van 2 limoenen groene schil raspen. 1 Limoen uitpersen.
  • Rijst in schaal scheppen en losmaken met vork.
  • Achtereenvolgens limoenrasp, limoensap, vissaus, sojasaus, peperstukjes, knoflook en groenten er luchtig door scheppen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Noten en koriander erdoor scheppen en garneren met plakjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Extra gevulde salade:
Echt een salade om naar eigen inzicht op te variëren.
Je kunt de salade extra vullen met in roerbakolie gebakken reepjes rundvlees,kip of vis.
Of schep er extra garnalen of surimi door.
Maak de rijstsalade niet al te lang van tevoren, want door het limoensap worden na verloop van tijd de rijstkorrels weer wat harder.
bereidingstijd 20 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Noten / Rijst / Salade
Land van herkomst Oosters