Oosterse Varkenshaasspiesjes
Equipment
- Barbecuespiesen
- Kom voor de marinade
Ingrediënten
- 300 gr varkenshaas in blokjes gesneden
- 75 ml olijfolie
- 25 ml ketjap manis glutenvrij indien nodig
- 2 el citroensap
- 1 ui fijngesneden
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl kurkuma
- 2 tl worcestersaus
Instructies
- Meng in een kom de olijfolie, ketjap manis, citroensap, fijngesneden ui, gemalen koriander, kurkuma en worcestersaus tot een marinade.
- Doe de blokjes varkenshaas in een afsluitbare plastic zak of schaal en giet de marinade erover.
- Meng goed zodat alle stukjes vlees bedekt zijn met de marinade.
- Dek af en zet minimaal 6 uur (of een nacht) in de koelkast om te marineren.
- Rijg de gemarineerde varkenshaas aan de barbecuespiesen.
- Verhit de barbecue tot medium-hoog vuur en gril de varkenshaasspiesjes ongeveer 6-8 minuten, draai regelmatig om, tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben.
- Serveer de Oosterse varkenshaasspiesjes direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de Oosterse smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g