Oosterse Varkenshaasspiesjes

Oosterse Varkenshaasspiesjes

Porties: 4 personen
exclusief marineertijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Barbecuespiesen
  • Kom voor de marinade

Ingrediënten

  • 300 gr varkenshaas in blokjes gesneden
  • 75 ml olijfolie
  • 25 ml ketjap manis glutenvrij indien nodig
  • 2 el citroensap
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl worcestersaus

Instructies

  • Meng in een kom de olijfolie, ketjap manis, citroensap, fijngesneden ui, gemalen koriander, kurkuma en worcestersaus tot een marinade.
  • Doe de blokjes varkenshaas in een afsluitbare plastic zak of schaal en giet de marinade erover.
  • Meng goed zodat alle stukjes vlees bedekt zijn met de marinade.
  • Dek af en zet minimaal 6 uur (of een nacht) in de koelkast om te marineren.
  • Rijg de gemarineerde varkenshaas aan de barbecuespiesen.
  • Verhit de barbecue tot medium-hoog vuur en gril de varkenshaasspiesjes ongeveer 6-8 minuten, draai regelmatig om, tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben.
  • Serveer de Oosterse varkenshaasspiesjes direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de Oosterse smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Tarwevrij