Open Sushi van Omelet met Carpaccio of Zalm

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sushikit Saitaku
  • 3 gerookte verse eieren Smoked eggs
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 eetrijpe avocado
  • 4 radijsjes
  • 100 g Blonde d’Aquitaine rundercarpaccio Puur van Smaak van PLUS
  • 100 g gerookte zalm
  • ½ bakje tuinkers
  • 1 el zwart sesamzaad

Instructies

  • Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Klop de eieren los met 2 eetlepels water en zout naar smaak.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak een dunne omelet.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil, en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Snijd de radijs in plakjes en vervolgens in reepjes.
  • Knip de norivellen in 4 vierkanten en leg ze op een schaal.
  • Vorm van de sushirijst platte burgers van 1,5 cm dik en 6 cm in omtrek.
  • Besprenkel ze met een beetje sojasaus en bestrijk desgewenst met een beetje wasabi uit de kit.
  • Beleg de rijstburgers met plakjes avocado en reepjes radijs.
  • Snijd de omelet in repen van ongeveer 2,5 cm en rol van elke reep een omeletroosje.
  • Rol ook roosjes van de carpaccio en zalm en leg ze op de sushi.
  • Bestrooi het geheel met tuinkers en sesamzaad.
  • Serveer met gember en extra sojasaus uit de kit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verrukkelijke open sushi met omelet, carpaccio of zalm!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Sushi
Feestdagen etc Kerst