Opperdoezer Aardappelsalade met Spek en Pesto
Deze smaakvolle Opperdoezer aardappelsalade met spek, pesto en tomaat is een heerlijk bijgerecht. Perfect bij gegrild vlees of als lichte maaltijd!
Ingrediƫnten
Instructies
- Boen de Opperdoezer Ronde aardappelen schoon en kook ze 15 minuten in gezouten water.
- Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
- Breng de azijn met 2 el water, de knoflook en ui aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de olijfolie en pesto door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de gekookte aardappelen in plakjes en meng ze met de spekjes, tomaten en dressing.
- Garneer met de geroosterde pijnboompitten en fijngehakte basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een gegrild varkenshaasje of een stuk vers brood.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g