Ossenhaas in kruidenpanade

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 g Italiaanse kruiden
  • 15 g basilicum
  • 4 ossenhaasjes
  • 3 eetlepels olie
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 eetlepels boter
  • zeezout
  • 30 g peterselie
  • 4 teentjes knoflook

Instructies

  • Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen.
  • Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken.
  • Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken.
  • Kruidenmengsel in diep bord strooien.
  • Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper.
  • Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten.
  • Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken.
  • Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen.
  • Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees