Ossenhaas in kruidenpanade
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 20 g Italiaanse kruiden
- 15 g basilicum
- 4 ossenhaasjes
- 3 eetlepels olie
- zwarte peper versgemalen
- 2 eetlepels boter
- zeezout
- 30 g peterselie
- 4 teentjes knoflook
Instructies
- Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen.
- Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken.
- Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken.
- Kruidenmengsel in diep bord strooien.
- Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper.
- Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten.
- Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken.
- Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen.
- Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.