Ossenhaas uit de wok
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 250 g ossenhaas
- 1 kleine ui
- 50 g peultjes
- ½ bakje shii-takes paddestoelen
- ½ rode paprika
- 1 struikje Shanghai paksoi
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olie
- 3 eetlepels oestersaus
- zwarte peper versgemalen
Instructies
- Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden.
- Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden.
- Peultjes schoonmaken.
- Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
- Paprika in lange, smalle repen snijden.
- Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden.
- Knoflook pellen.
- Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien.
- Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien.
- Vlees op bord scheppen.
- In wok rest van olie verhitten.
- Groenten ca. 3 minuten roerbakken.
- Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen.
- Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper.
- Serveren met witte rijst of nasi.