Ossenhaas uit de wok

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g ossenhaas
  • 1 kleine ui
  • 50 g peultjes
  • ½ bakje shii-takes paddestoelen
  • ½ rode paprika
  • 1 struikje Shanghai paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olie
  • 3 eetlepels oestersaus
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden.
  • Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden.
  • Peultjes schoonmaken.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Paprika in lange, smalle repen snijden.
  • Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden.
  • Knoflook pellen.
  • Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien.
  • Vlees op bord scheppen.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Groenten ca. 3 minuten roerbakken.
  • Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen.
  • Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper.
  • Serveren met witte rijst of nasi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------