Ouderwets Boerenpotje uit de Oven
Een hartverwarmend boerenpotje uit de oven met malse varkensblokjes, spek, aardappelen en groenten. Comfortfood op z'n best!
Equipment
Ingrediënten
- 600 g varkenslapjes in blokjes
- 150 g gerookt spek in reepjes
- 1 kg vastkokende aardappelen geschild en in dunne plakjes
- 300 g uiringen
- 300 g worteltjes in schijfjes
- 4 grote zoetzure augurken in blokjes
- 50 g boter
- 1 theelepel mosterd
- Peper en zout
- Verse basilicum fijngehakt
Instructies
- Bak de varkensvleesblokjes in een braadpan aan met boter en kruid ze royaal met peper, zout, basilicum en een theelepel mosterd.
- Leg de gerookte spekreepjes als eerste laag in een ovenschaal.
- Leg hier een laag aardappelschijfjes bovenop.
- Voeg vervolgens het gebakken varkensvlees, de uiringen, wortelschijfjes en augurkblokjes toe.
- Dek dit geheel af met een tweede laag aardappelschijfjes.
- Bevochtig de ovenschotel met een scheut water of bouillon.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 225 °C en laat het gerecht 45 minuten garen.
- Haal de schaal uit de oven, verwijder de folie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Rioja of een Merlot, sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit boerenpotje.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g