Ouderwetse Appelbeignets: Klassiek Genot voor Oud & Nieuw
Heerlijke, goudbruine appelbeignets met kaneel en een zoet suikerlaagje. Een ouderwets recept dat niet mag ontbreken tijdens Oud & Nieuw!
Equipment
- Frituurpan of diepe pan
- Kom voor beslag
Ingrediënten
Voor de beignets:
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 125 ml melk
- 1 ei
- 1 snuf zout
- 3 appels bijv. goudrenetten
- 1 theelepel kaneel
- Zonnebloemolie om te frituren
Voor het suikerlaagje:
- 100 g suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot ongeveer 180 °C.
- Meng in een kom de suiker, kaneel en vanillesuiker voor het suikerlaagje en zet apart.
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom, voeg de melk beetje bij beetje toe en roer glad met een garde.
- Voeg het ei en een snuf zout toe en roer tot een egaal beslag.
- Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in ringen van ca.
- 0,5 cm dik.
- Bestrooi de appelringen met een snuf kaneel.
- Haal de appelringen door het beslag en laat ze iets uitlekken aan een vork.
- Bak de appelringen in de hete olie 3 tot 4 minuten goudbruin.
- Draai ze halverwege om.
- Haal de appelbeignets uit de olie en dompel ze direct in het suikerlaagje.
- Laat ze iets afkoelen op keukenpapier.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de appelbeignets warm met een extra laagje poedersuiker voor een feestelijke touch. Perfect met een kop warme chocolademelk!
Wijnadvies:
Combineer met een glas mousserende wijn zoals Cava of Prosecco voor een feestelijke combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g