Ouderwetse Goulash met een Moderne Twist

Deze traditionele goulash, gemoderniseerd met een twist, biedt een rijke en verwarmende maaltijd voor het hele gezin.
Porties: 4 Veel, denk ongeveer 6/8
(inclusief 30 minuten voorbereiding) 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 augurk fijngehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 kg runderlappen in blokjes van ongeveer 1,5 cm
  • 1 grote aardappel of 2 kleine in blokjes
  • ½ liter zelfgemaakte bouillon
  • 4 rode paprika's in blokjes
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 4 tomaten in blokjes
  • 4 uien fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt (optioneel, naar smaak)
  • Olie om te bakken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Bak de blokjes runderlappen goudbruin en kruid ze met zout en peper.
  • Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  • Voeg indien nodig meer olie toe aan de pan en fruit de fijngehakte uien, geperste knoflook en rode peper (indien gebruikt) kort aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de blokjes paprika toe en bak deze even mee tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg het paprikapoeder toe en bak dit kort mee om de smaken te laten ontwikkelen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze 3 minuten meebakken.
  • Voeg het vlees opnieuw toe aan de pan, samen met de aardappelblokjes, fijngehakte augurk en zelfgemaakte bouillon.
  • Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat de goulash 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen, afgedekt, tot het vlees zacht is geworden.
  • Roer af en toe om.
  • Controleer na 3 uur of het vlees zacht genoeg is.
  • Als dat het geval is, is de goulash klaar.
  • Zo niet, laat het dan langer sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze goulash smaakt uitstekend met een stevige rode wijn zoals een Hongaarse Bikavér of een Merlot, die de rijke smaken van het gerecht aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Hongarije
Extra aanwijzing Herfst / Winter