Ovengebakken Cajun Aardappel Frietjes
Knapperige, pittige cajun aardappel frietjes, perfect voor elke gelegenheid!
Equipment
- Metalen braadslee
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappels
- Olijfolie
- Cajunkruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze met de hand in frietvorm.
- Bedek de bodem van een metalen braadslee met olijfolie.
- Leg de frietjes in de braadslee, zorg ervoor dat ze niet te veel op elkaar liggen.
- Bestrooi de frietjes royaal met cajunkruiden en schep ze om met je handen zodat alle frietjes bedekt zijn.
- Herhaal het kruiden indien gewenst.
- Besprenkel nog wat olijfolie over de frietjes.
- Bak de frietjes in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven, af en toe omscheppen, tot ze heerlijk knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de cajun aardappel frietjes als smakelijk bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht, of gewoon als lekkere snack met een dip naar keuze.Wijnadvies:
Deze pittige frietjes passen goed bij een koude, verfrissende lager of een lichte, fruitige rode wijn zoals een Merlot. Als je liever wit drinkt, probeer dan een frisse Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 1 g