Ovengebakken Ricotta met Geroosterde Tomaatjes
Deze ovengebakken ricotta met geroosterde tomaatjes en tijm is een heerlijk smeuïg gerecht, perfect als voorgerecht of bijgerecht. Serveer met versgebakken brood!
Equipment
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 ricotta
- 1 takje tijm alleen de blaadjes
- ¼ theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel olijfolie
- 16 cherrytomaten gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
- Plaats de ricotta in een ovenschaal.
- Bestrooi met chilivlokken, tijmblaadjes en citroenrasp.
- Verdeel de gehalveerde cherrytomaten rond de ricotta en bestrooi met zout en peper.
- Besprenkel alles met olijfolie.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak 20-25 minuten, tot de ricotta zacht is en de randjes goudbruin zijn.
- Serveer lauwwarm met versgebakken brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met knapperig zuurdesembrood of een salade met rucola en pijnboompitten.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdejo past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g