Ovengebakken Ricotta met Geroosterde Tomaatjes

Een rustieke houten tafel met een schaal ovengebakken ricotta, goudbruin en licht gerezen, gegarneerd met geroosterde cherrytomaatjes en verse basilicum. Geserveerd met knapperig brood en een schaaltje olijfolie.

Ovengebakken Ricotta met Geroosterde Tomaatjes

Deze ovengebakken ricotta met geroosterde tomaatjes en tijm is een heerlijk smeuïg gerecht, perfect als voorgerecht of bijgerecht. Serveer met versgebakken brood!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 ricotta
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 16 cherrytomaten gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
  • Plaats de ricotta in een ovenschaal.
  • Bestrooi met chilivlokken, tijmblaadjes en citroenrasp.
  • Verdeel de gehalveerde cherrytomaten rond de ricotta en bestrooi met zout en peper.
  • Besprenkel alles met olijfolie.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak 20-25 minuten, tot de ricotta zacht is en de randjes goudbruin zijn.
  • Serveer lauwwarm met versgebakken brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met knapperig zuurdesembrood of een salade met rucola en pijnboompitten.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdejo past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch