Ovengebakken Sushi Cups

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Voor de Saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Knip met een schone schaar de nori vellen in kwarten.
  • Leg ze voor je neer en beleg elk stuk nori met sushirijst.
  • Gebruik eventueel vochtige handen om het plakken te verminderen.
  • Plaats de nori met rijst in de muffinvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer ze met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • Meng goed en verdeel de zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl de sushi cups bakken, bereid je de toppings voor.
  • Schil en ontpit de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Snijd de bosui schuin in ringen.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
  • Haal de warme sushi cups uit de oven en garneer ze met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en de zelfgemaakte saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze ovengebakken sushi cups als smakelijke hapjes op je volgende feestje of als verrassende snack voor het gezin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Sushi / Zalm