Ovenpakketjes met kabeljauw, lentegroenten en tagliatelle
Kabeljauw, asperges, bimi en trostomaatjes verpakt in bakpapier en gegaard in de oven. Een gezond, kleurrijk en snel lentegerecht met pasta.
Ingrediënten
- 1 stuk venkel
- 1 verpakking Jumbo’s basilicum pistache boter
- 200 g bimi
- 200 g tros cherrytomaten
- 250 g tagliatelle
- 350 g bos groene asperges
- 4 stuks kabeljauwfilet diepvries
- 4 stuks lente-ui
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de onderkanten van de asperges, maak de lente-ui schoon en snijd de venkel in gelijke stukken.
- Breng water aan de kook, blancheer de groenten 1 minuut en spoel koud af.
- Knip de trostomaatjes in kleine trosjes.
- Leg 4 vellen bakpapier klaar en smeer in het midden van elk vel 10 gram basilicum-pistacheboter.
- Verdeel de geblancheerde groenten en de vis over het bakpapier.
- Besmeer de vis met extra boter, leg de tomaatjes erbovenop en kruid naar smaak.
- Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een bakplaat.
- Bak 15 minuten in het midden van de oven.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden en schep de inhoud van de ovenpakketjes erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra verse basilicum of een partje citroen voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een zachte Pinot Grigio sluit perfect aan bij dit visgerecht.
Garneer met extra verse basilicum of een partje citroen voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een zachte Pinot Grigio sluit perfect aan bij dit visgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 607 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 34 g | Vet: 31 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 6 g