Ovenpakketjes met kabeljauw, lentegroenten en tagliatelle

Uitpak pakketjes met kabeljauw en groenten – receptenplein.nl

Ovenpakketjes met kabeljauw, lentegroenten en tagliatelle

Kabeljauw, asperges, bimi en trostomaatjes verpakt in bakpapier en gegaard in de oven. Een gezond, kleurrijk en snel lentegerecht met pasta.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stuk venkel
  • 1 verpakking Jumbo’s basilicum pistache boter
  • 200 g bimi
  • 200 g tros cherrytomaten
  • 250 g tagliatelle
  • 350 g bos groene asperges
  • 4 stuks kabeljauwfilet diepvries
  • 4 stuks lente-ui

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de onderkanten van de asperges, maak de lente-ui schoon en snijd de venkel in gelijke stukken.
  • Breng water aan de kook, blancheer de groenten 1 minuut en spoel koud af.
  • Knip de trostomaatjes in kleine trosjes.
  • Leg 4 vellen bakpapier klaar en smeer in het midden van elk vel 10 gram basilicum-pistacheboter.
  • Verdeel de geblancheerde groenten en de vis over het bakpapier.
  • Besmeer de vis met extra boter, leg de tomaatjes erbovenop en kruid naar smaak.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een bakplaat.
  • Bak 15 minuten in het midden van de oven.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden en schep de inhoud van de ovenpakketjes erbovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra verse basilicum of een partje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een zachte Pinot Grigio sluit perfect aan bij dit visgerecht.
 

Voedingswaarden

Calories: 607 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 34 g | Vet: 31 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente