Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen
Naselli alla messinese
Ingrediënten
- 700 gram kabeljauwfilet
- 500 gram aardappels
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 2 geperste teentjes knoflook
- 11/2 dl witte wijn
- zout zwarte peper
- 500 gram ontvelde tomaten
- 200 gram zwarte olijven
- 1 eetlepels kappertjes
- 1 mespunt tijm
- 2 laurierblaadjes
Instructies
- Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water.
- Giet ze af en snijd ze in plakken.
- Verdeel de vis in stukken.
- Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en fruit de ui 5 minuten.
- Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1minuut.
- Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten.
- Doe er de ontpitte tomaten en de wijn bij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Voeg de olijven, de kappertjes en de aardappelen toe.
- Sluit de pan, zet hem in de oven en laat het gerecht op 275°C 30 minuten bakken.