Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen

Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen

Naselli alla messinese
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram aardappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 11/2 dl witte wijn
  • zout zwarte peper
  • 500 gram ontvelde tomaten
  • 200 gram zwarte olijven
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 mespunt tijm
  • 2 laurierblaadjes

Instructies

  • Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water.
  • Giet ze af en snijd ze in plakken.
  • Verdeel de vis in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en fruit de ui 5 minuten.
  • Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1minuut.
  • Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten.
  • Doe er de ontpitte tomaten en de wijn bij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de olijven, de kappertjes en de aardappelen toe.
  • Sluit de pan, zet hem in de oven en laat het gerecht op 275°C 30 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië