Paardenstoofvlees met Donker Bier en Laurier

Paardenstoofvlees, geserveerd in een rustieke kom met malse stukjes paardenvlees in een rijke, donkere biersaus. Het gerecht is gegarneerd met verse kruiden en vergezeld van knapperige goudbruine frietjes en felgroene doperwtjes. De presentatie heeft een warme, kleurrijke Mexicaanse uitstraling met een uitnodigende en feestelijke sfeer. 🍲✨🌿

Paardenstoofvlees met Donker Bier en Laurier

Een rijke, hartige stoofpot van paardenvlees, gestoofd in donker bier met ui en laurier – heerlijk mals en vol van smaak.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Snelkookpan (of stoofpan bij langzame bereiding)
  • scherp mes
  • houten spatel

Ingrediënten

  • 1 kg paardenstoofvlees
  • 1 grote ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 flesjes oud bruin bier of ander donker bier, zoals tripel
  • Peper
  • Zout
  • Maizena
  • Boter
  • Optioneel:
  • 4 gepelde tomaten

Instructies

  • Snijd het paardenstoofvlees in stukjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit boter (eventueel met een scheutje olijfolie) in een snelkookpan of stoofpan.
  • Fruit de ui in de boter tot deze goudbruin is.
  • Voeg het gekruide paardenvlees (peper en zout) toe en bak tot al het vocht volledig verdampt is.
  • Dit is essentieel voor een rijke smaak.
  • Voeg donker bier toe totdat het vlees bijna onder staat en laat het vocht opnieuw volledig inkoken.
  • Herhaal dit proces nog een keer.
  • Voeg voor de derde keer bier toe totdat het vlees volledig onderstaat.
  • Voeg de laurierblaadjes toe en sluit de snelkookpan.
  • Laat het vlees 30-40 minuten koken (of 2 uur in een traditionele stoofpan op laag vuur).
  • Bind de saus met maizena tot de gewenste dikte.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met knapperige frieten en doperwtjes. Voeg voor extra smaak 4 gepelde tomaten toe tijdens het stoven.
Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Syrah.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 48 g | Vet: 28 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Paardenvlees / Stoofpot
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Winter