Paardenstoofvlees met Donker Bier en Laurier
Een rijke, hartige stoofpot van paardenvlees, gestoofd in donker bier met ui en laurier – heerlijk mals en vol van smaak.
Equipment
- Snelkookpan (of stoofpan bij langzame bereiding)
- scherp mes
- houten spatel
Ingrediënten
- 1 kg paardenstoofvlees
- 1 grote ui
- 2 laurierblaadjes
- 3 flesjes oud bruin bier of ander donker bier, zoals tripel
- Peper
- Zout
- Maizena
- Boter
- Optioneel:
- 4 gepelde tomaten
Instructies
- Snijd het paardenstoofvlees in stukjes.
- Snipper de ui fijn.
- Verhit boter (eventueel met een scheutje olijfolie) in een snelkookpan of stoofpan.
- Fruit de ui in de boter tot deze goudbruin is.
- Voeg het gekruide paardenvlees (peper en zout) toe en bak tot al het vocht volledig verdampt is.
- Dit is essentieel voor een rijke smaak.
- Voeg donker bier toe totdat het vlees bijna onder staat en laat het vocht opnieuw volledig inkoken.
- Herhaal dit proces nog een keer.
- Voeg voor de derde keer bier toe totdat het vlees volledig onderstaat.
- Voeg de laurierblaadjes toe en sluit de snelkookpan.
- Laat het vlees 30-40 minuten koken (of 2 uur in een traditionele stoofpan op laag vuur).
- Bind de saus met maizena tot de gewenste dikte.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knapperige frieten en doperwtjes. Voeg voor extra smaak 4 gepelde tomaten toe tijdens het stoven.
Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Syrah.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 48 g | Vet: 28 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g