Paasbrood van Allerhande

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Cakevorm inhoud ca. 1½ liter,
  • handmixer met deeghaken

Ingrediënten

  • 350 g cakemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g rozijnen
  • 50 g bigarreaux fijngehakt
  • 1 tl citroenschil geraspt
  • 4 el suiker
  • 1 ei losgeklopt
  • 200 ml karnemelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°c
  • Zeef het cakemeel met het bakpoeder en een½ tl zout boven een kom.
  • Roer de rozijnen, bigarreaus, citroenschil en suiker erdoor.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk hier het ei en de karnemelk in.
  • Kneed dit met de mixer met kneedhaken door elkaar.
  • Neem het deeg uit de kom en kneed het met de handen, die eerst met bloem zijn bestrooid, nog een minuut door.
  • Druk het deeg in de ingevette vorm.
  • Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  • Laat het brood op een taartrooster afkoelen.
  • Pak het brood in folie en bewaar het tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit brood wordt gebakken met bakpoeder in plaats van met gist.
Dat maakt de bereidingstijd een stuk korter en geeft het brood een cake achtig karakter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch
Feestdagen etc Pasen