Paasbrood met rozijnen en bigarreaux zonder gist

Paasbrood zonder gist met cakemeel, rozijnen en bigarreaux, in plakken gesneden op een gekleurd bord op een rustieke houten tafel met lenteversiering Laat het me weten als ik hier ook de volledige SEO-set bij mag maken! 🍒🥮

Paasbrood met rozijnen en bigarreaux zonder gist

Dit luchtige paasbrood met rozijnen en bigarreaux is snel klaar zonder gist. Een ideaal zoet brood met cakemeel en karnemelk voor bij het paasontbijt.
Porties: 20 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Cakevorm (1,5 liter)
  • Handmixer met deeghaken
  • taartrooster

Ingrediënten

  • 1 ei losgeklopt
  • 1 tl citroenschil geraspt
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el suiker
  • 50 g bigarreaux fijngehakt
  • 75 g rozijnen
  • 200 ml karnemelk
  • 350 g cakemeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Zeef het cakemeel, bakpoeder en ½ tl zout boven een kom.
  • Roer de rozijnen, bigarreaux, citroenschil en suiker door het meelmengsel.
  • Maak een kuiltje in het midden van het meel.
  • Voeg het losgeklopte ei en de karnemelk toe.
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
  • Bestrooi je handen met bloem en kneed het deeg nog 1 minuut met de hand.
  • Druk het deeg in een ingevette cakevorm.
  • Bak het paasbrood in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.
  • Wikkel het brood in aluminiumfolie en bewaar tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Snijd het brood in dikke plakken en serveer met boter of roomkaas. Ook heerlijk met een beetje lemon curd bij de paasbrunch.
Wijnadvies:
Lekker met een glas lichtzoete wijn zoals een Moscato of een sprankelende prosecco voor een feestelijk effect.

Voedingswaarden

Calories: 148 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch / Zuidvruchten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Feestdagen etc Pasen