Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- uitsteekvorm rond Ø 7 cm
- hete lucht oven
- uitsteekvorm rond Ø 5 cm
Instructies
- Verhit de roomboter in een koekenpan en smoor hierin de knoflook met de tijmblaadjes.
- Voeg vervolgens de schoongemaakte en in stukjes gesneden paddenstoelen toe.
- Bak ze tot ze licht beginnen te kleuren en breng op smaak met peper en zout.
- Smelt de boter in een sauspan met een dikke bodem.
- Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je voortdurend roert, totdat een gladde roux ontstaat.
- Voeg dan langzaam de groentebouillon toe en blijf roeren tot de ragout de gewenste dikte heeft.
- Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor.
- Breng op smaak met peper, zout en foelie.
- Meng de gebakken paddenstoelen door de ragout.
- Verwarm de oven voor op 210°C (Hetelucht Plus).
- Steek met behulp van een uitsteekvorm 8 bodems uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat.
- Prik met een vork gaatjes in de bodems.
- Steek nog eens 16 plakjes uit met een diameter van 7 cm en maak hieruit met een uitsteekvorm van 5 cm de ringen en dekseltjes.
- Bestrijk de bodems licht met water en leg hierop de deegringen, stapel nog een tweede laag deegringen erop.
- Bestrijk de dekseltjes met ei en leg ze apart op een bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van de bakjes met een beetje ei.
- Bak de pasteibakjes ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
- Vul de warme pasteibakjes met de paddenstoelenragout en bestrooi met geroosterde amandelen en gehakte peterselie.
- Serveer de pasteitjes als voorgerecht of warme hapjes.
- Smakelijk eten!
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g