Paksoi in romige Chinese tomatensaus

Paksoi in romige Chinese tomatensaus

Een verrassend oosters groentegerecht met paksoi in een romige Chinese tomatensaus. Heerlijk als hoofdgerecht of bij een lichte maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ eetlepel sojasaus ketjap
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • Gemberpoeder naar smaak
  • Paksoi gekookt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de paksoi gaar en laat goed uitlekken.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en roer tot een roux.
  • Schenk de melk er langzaam bij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg de tomatenpuree, sojasaus, peper, zout en gemberpoeder toe.
  • Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • Meng de gekookte paksoi door de saus.
  • Laat het geheel nog enkele minuten op laag vuur staan om goed door te warmen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met kort gebakken reepjes paksoiblad voor extra crunch en smaak.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Riesling of Verdejo voor een mooi contrast met de romige saus.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch