Paksoi in romige Chinese tomatensaus
Een verrassend oosters groentegerecht met paksoi in een romige Chinese tomatensaus. Heerlijk als hoofdgerecht of bij een lichte maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Kook de paksoi gaar en laat goed uitlekken.
- Smelt de boter in een steelpan.
- Voeg de bloem toe en roer tot een roux.
- Schenk de melk er langzaam bij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Voeg de tomatenpuree, sojasaus, peper, zout en gemberpoeder toe.
- Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Meng de gekookte paksoi door de saus.
- Laat het geheel nog enkele minuten op laag vuur staan om goed door te warmen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met kort gebakken reepjes paksoiblad voor extra crunch en smaak. Wijnadvies: Serveer met een frisse witte wijn zoals een Riesling of Verdejo voor een mooi contrast met de romige saus.
Garneer met kort gebakken reepjes paksoiblad voor extra crunch en smaak. Wijnadvies: Serveer met een frisse witte wijn zoals een Riesling of Verdejo voor een mooi contrast met de romige saus.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 3 g