Paksoistamppot met Malse Kalkoen en Kruidige Jus
Een romige stamppot met frisse paksoi, malse kalkoen en een kruidige jus. Een heerlijke, lichte twist op de klassieke stamppot.
Equipment
Ingrediënten
- 1 struik paksoi in reepjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 stukje foelie
- 2 dl water
- 2 laurierblaadjes
- 50 g boter
- 500 g kalkoen in blokjes
- 750 g aardappelen geschild en in blokjes
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
- Breng 2 dl water aan de kook met de laurierblaadjes en foelie.
- Voeg de aardappelen toe en kook ze in ± 15 minuten gaar.
- Bestrooi de kalkoen met het kruidnagelpoeder en zout.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kalkoenblokjes in 4 minuten goudbruin.
- Roer de tomatenpuree en 1,5 dl water door het vlees en laat afgedekt 5 minuten sudderen.
- Giet de aardappelen af, verwijder de laurierblaadjes en foelie en vang het kookvocht op.
- Stamp de aardappelen fijn met de resterende boter en voeg zoveel kookvocht toe tot een smeuïge puree ontstaat.
- Schep de paksoireepjes door de stamppot en warm nog 2 minuten door.
- Breng indien nodig op smaak met extra zout.
- Schep de stamppot op 4 borden en maak een kuiltje in het midden.
- Schep de kalkoenblokjes en de jus in het kuiltje en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een lepel mosterd voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of Viognier past goed bij de zachte kalkoen en kruidige jus.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 38 g | Vet: 12 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g