Palmpaashanen van brooddeeg met anijs
Bak feestelijke palmpaashanen met anijs voor Palmpasen. Leuk om met kinderen te maken en heerlijk bij het paasontbijt of als tussendoortje.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 eetlepel anijszaad
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 ½ dl lauwe melk
- 30 g verse gist
- 4 eetlepels melk optioneel
- 5 eetlepels olie
- 500 g bloem
- Snufje zout
Instructies
- Meng het anijszaad door de bloem in een grote kom.
- Los de gist op in de lauwe melk en laat 5 minuten staan tot het gaat schuimen.
- Voeg de opgeloste gist, ei, honing, olie, rietsuiker en zout toe aan de bloem.
- Kneed het deeg minimaal 10 minuten stevig door tot het soepel en licht plakkerig is.
- Voeg eventueel 1 tot 4 eetlepels melk toe als het deeg te droog is.
- Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in porties ter grootte van een mandarijn.
- Vorm van elk stuk een langwerpige, puntige broodvorm of maak er leuke haantjes of haasjes van.
- Vet een bakplaat in met olie en leg de deegfiguren erop.
- Laat ze afgedekt onder een theedoek nog 15 minuten narijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bestrooi de broodjes met extra anijszaad.
- Bak de palmpaashanen in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de palmpaashanen met een likje roomboter of jam bij het paasontbijt, of laat kinderen ze zelf versieren met rozijnen of glazuur.
Wijnadvies:
Geen wijn nodig bij dit kinderfavorietje, maar een glas warme chocolademelk of een mild kruidentheetje past perfect.
Voedingswaarden
Calories: 248 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 4 g