Pandan Sesamballen met Zoete Bonenvulling
Onde-onde
Ingrediënten
- 300 gram katjang idjo mungbonen
- 2 sliertjes pandanblad
- Zout naar smaak
- 165 ml dikke santen 1 blik
- 3 schijfjes goela djawa Javaanse palmsuiker
- Bloem om te binden
- Voor het deeg:
- 500 gram ketanmeel kleefrijstmeel
- Zout naar smaak
- 5 ½ dl santen kokosmelk
Instructies
- Laat de katjang idjo één nacht van tevoren weken in water.
- Kook de geweekte mungbonen de volgende dag met genoeg water totdat ze net onderstaan, voeg zout naar smaak toe.
- Voeg goela djawa en pandanblad toe.
- Laat meekoken totdat het geheel gebonden is.
- Voeg op het laatst de dikke santen toe en bind het geheel met wat bloem.
- Verwijder de pandanbladeren.
- Voor het deeg: Kneed het ketanmeel met zout en santen tot een deeg.
- Maak er ballen van (ter grootte van gehaktballen), plet ze in je handpalm, vul ze met een eetlepel vulling en sluit vervolgens de ballen.
- Zorg ervoor dat het deeg goed om de vulling zit.
- Kook de balletjes in een pan met kokend water.
- Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven.
- Rol de gekookte balletjes door de geraspte kokos.
- Serveer de pandan sesamballen met zoete bonenvulling koud.