Panna cotta met aardbei

Panna cotta met aardbei

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ½ liter slagroom
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 g aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water.
  • Intussen in pan slagroom aan de kook brengen.
  • Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen.
  • Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen.
  • Tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Vormpjes dun invetten met olie.
  • Panna cotta (=gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken.
  • Poedersuiker erdoor roeren.
  • Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden.
  • Aardbeienpuree eromheen scheppen.
  • Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Kaas
Land van herkomst Italië