Panna cotta met aardbei
Allerhande 2002
Equipment
- kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl
Ingrediënten
- 4 blaadjes witte gelatine
- ½ liter slagroom
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 g aardbeien
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water.
- Intussen in pan slagroom aan de kook brengen.
- Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen.
- Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen.
- Tot kamertemperatuur laten afkoelen.
- Vormpjes dun invetten met olie.
- Panna cotta (=gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
- Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken.
- Poedersuiker erdoor roeren.
- Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden.
- Aardbeienpuree eromheen scheppen.
- Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren