Panna Cotta met Laurier-Siroop en Aardbeien
Deze romige panna cotta krijgt een verrassende twist met een unieke lauriersiroop en frisse aardbeien. Een elegant Italiaans dessert met verfijnde smaken!
Equipment
- kookpan
- IJskoud waterbad
- Kleine puddingvormpjes
- mes
Ingrediënten
- 125 g aardbeien in plakjes
- 6 blaadjes basilicum fijngehakt
- 1 vanillestokje in stukjes gesneden
- 150 g suiker
- 10 laurierblaadjes
- 4 blaadjes gelatine
- 4 el melk
- 200 ml slagroom
- 350 ml volle kwark
- 2 el grappa
Instructies
- Meng de plakjes aardbeien met de fijngehakte basilicum en zet apart.
- Maal het vanillestokje met de suiker fijn in een keukenmachine.
- Breng 100 g vanillesuiker met 100 ml water aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken tot een siroop.
- Verwijder de nerf van de laurierblaadjes en overgiet ze kort met kokend water.
- Snijd de laurierblaadjes zeer fijn en pureer ze in de keukenmachine met enkele eetlepels suikersiroop.
- Voeg de resterende siroop toe en meng goed.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Breng in een pan de melk, de helft van de slagroom en de resterende suiker aan de kook.
- Laat het mengsel ongeveer 10 minuten inkoken tot de helft.
- Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het warme roommengsel.
- Plaats de pan in een kom met ijskoud water en laat afkoelen tot het lobbig wordt.
- Klop de resterende slagroom lobbig en meng deze samen met de kwark en grappa door het afgekoelde roommengsel.
- Verdeel het mengsel over puddingvormpjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
- Dompel de vormpjes kort in heet water en stort de panna cotta op borden.
- Schenk de lauriersiroop erover en garneer met de plakjes aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een extra basilicumblaadje voor een frisse touch.Wijnadvies:
Een zoete Moscato d'Asti past perfect bij de romige panna cotta en de subtiele kruidige lauriersiroop.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 35 g