Panna Cotta met Laurier-Siroop en Aardbeien

Een realistische foto van panna cotta met lauriersiroop en verse aardbeien, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De zijdezachte, romige panna cotta heeft een gladde, glanzende bovenkant en een lichte trilling. Een dun laagje goudkleurige lauriersiroop loopt over de zijkanten en voegt een subtiele kruidige zoetheid toe. Verse aardbeien, in plakjes gesneden, liggen eromheen voor een frisse en kleurrijke presentatie. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra aardbeien, een schaaltje lauriersiroop en een takje laurierblad, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende en elegante uitstraling.

Panna Cotta met Laurier-Siroop en Aardbeien

Deze romige panna cotta krijgt een verrassende twist met een unieke lauriersiroop en frisse aardbeien. Een elegant Italiaans dessert met verfijnde smaken!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
opstijven in de koelkast 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g aardbeien in plakjes
  • 6 blaadjes basilicum fijngehakt
  • 1 vanillestokje in stukjes gesneden
  • 150 g suiker
  • 10 laurierblaadjes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 el melk
  • 200 ml slagroom
  • 350 ml volle kwark
  • 2 el grappa

Instructies

  • Meng de plakjes aardbeien met de fijngehakte basilicum en zet apart.
  • Maal het vanillestokje met de suiker fijn in een keukenmachine.
  • Breng 100 g vanillesuiker met 100 ml water aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken tot een siroop.
  • Verwijder de nerf van de laurierblaadjes en overgiet ze kort met kokend water.
  • Snijd de laurierblaadjes zeer fijn en pureer ze in de keukenmachine met enkele eetlepels suikersiroop.
  • Voeg de resterende siroop toe en meng goed.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng in een pan de melk, de helft van de slagroom en de resterende suiker aan de kook.
  • Laat het mengsel ongeveer 10 minuten inkoken tot de helft.
  • Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het warme roommengsel.
  • Plaats de pan in een kom met ijskoud water en laat afkoelen tot het lobbig wordt.
  • Klop de resterende slagroom lobbig en meng deze samen met de kwark en grappa door het afgekoelde roommengsel.
  • Verdeel het mengsel over puddingvormpjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Dompel de vormpjes kort in heet water en stort de panna cotta op borden.
  • Schenk de lauriersiroop erover en garneer met de plakjes aardbeien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een extra basilicumblaadje voor een frisse touch.

Wijnadvies:

Een zoete Moscato d'Asti past perfect bij de romige panna cotta en de subtiele kruidige lauriersiroop.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden