Pannenkoekjes met Verse Cranberrycompote

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 250 g cranberry's
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Poedersuiker

Instructies

  • Breng in een steelpan de suiker, kaneel en 50 ml water aan de kook.
  • Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe.
  • Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot de cranberry's openbarsten.
  • Laat de cranberrycompote afkoelen.
  • Roer een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel, ei, vanillesuiker en melk.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoeken tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten.
  • Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoeken.
  • Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Schep de cranberrycompote erop of serveer die apart erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Je kunt de pannenkoekjes de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Ontbijt
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm