Pappardelle met Verse Tomatensaus

Een realistische foto van pappardelle pasta met een rijke, huisgemaakte tomatensaus, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De brede lintpasta is omhuld met een saus van rijpe tomaten, knoflook en olijfolie. Verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas maken het gerecht af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra tomaten, basilicum en een schaaltje olijfolie, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, verse uitstraling.

Pappardelle met Verse Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 rode peper
  • 55 gram gepelde pistachenootjes grof gehakt
  • 1 klein zakje basilicum fijngehakt
  • 2 takjes munt fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram verse pappardelle koelverse pasta
  • 100 gram Pardano kaas in flinters geschaafd

Instructies

  • Ongeveer 1 uur van tevoren: Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en verwijder de velletjes.
  • Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
  • Meng in een schaal de tomatenblokjes met de rode peper, pistachenootjes, basilicum, munt en olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en laat de smaken ongeveer 1 uur intrekken.
  • Verwarm de tomatensaus vlak voor het serveren.
  • Kook de pappardelle in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 4 minuten voor verse pasta.
  • Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pappardelle met de flinters Pardano kaas eroverheen gestrooid.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch