Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Keukenkwast of lepel
- scherp mes
Ingrediënten
- 2 zalmfilets zonder vel ca. 200 g elk, 2,5-3,5 cm dik
- 2 tl olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Partjes citroen voor het serveren
Instructies
- Wrijf elke zalmfilet in met olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Leg de zalmfilets in het mandje van de airfryer.
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 7 minuten.
- Controleer na 7 minuten met de punt van een scherp mes of de filets de gewenste gaarheid hebben bereikt.
- Stel de timer indien nodig opnieuw in op een minuut of twee langer, tot de zalm perfect gaar is.
- Garneer de zalmfilets voor het serveren met partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze paprika zalmfilet gaat uitstekend samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 34 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 0 g