Paprika Zalmfilet uit de Airfryer

Paprika Zalmfilet uit de Airfryer

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets zonder vel ca. 200 g elk, 2,5-3,5 cm dik
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Partjes citroen voor het serveren

Instructies

  • Wrijf elke zalmfilet in met olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Leg de zalmfilets in het mandje van de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 7 minuten.
  • Controleer na 7 minuten met de punt van een scherp mes of de filets de gewenste gaarheid hebben bereikt.
  • Stel de timer indien nodig opnieuw in op een minuut of twee langer, tot de zalm perfect gaar is.
  • Garneer de zalmfilets voor het serveren met partjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze paprika zalmfilet gaat uitstekend samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 34 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal