Paprikasoep met Garnalen en een Hint van Sherry
Een zachte en romige paprikasoep met een vleugje sherry, perfect gecombineerd met Hollandse garnalen en verse bieslook.
Equipment
- pan met dikke bodem
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediƫnten
- 500 g tomaten
- 500 g rode paprika
- 40 g boter
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- 1-2 eetlepels sherry
- 2 theelepels tijm
- 1 bouquet garni in preiblad gebonden peterseliestelen en laurierblaadje
- 1 liter visbouillon van tabletten
- 1,25 dl slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 100 g Hollandse garnalen
- Bieslook naar smaak
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze paprikasoep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor de perfecte aanvulling op de smaken van de soep en garnalen.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 12 g | Vet: 9 g | Zout: 500 g | Sugar: 7 g