Paprikasoep met Garnalen en een Hint van Sherry

Een romige paprikasoep met garnalen en een vleugje sherry, geserveerd in een kom, gegarneerd met Hollandse garnalen, fijngehakte bieslook en een swirl van room, in een lichte vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Paprikasoep met Garnalen en een Hint van Sherry

Een zachte en romige paprikasoep met een vleugje sherry, perfect gecombineerd met Hollandse garnalen en verse bieslook.
Porties: 4
Bereidingstijd: 49 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • pan met dikke bodem
  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediƫnten

  • 500 g tomaten
  • 500 g rode paprika
  • 40 g boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1-2 eetlepels sherry
  • 2 theelepels tijm
  • 1 bouquet garni in preiblad gebonden peterseliestelen en laurierblaadje
  • 1 liter visbouillon van tabletten
  • 1,25 dl slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g Hollandse garnalen
  • Bieslook naar smaak

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze paprikasoep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor de perfecte aanvulling op de smaken van de soep en garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 12 g | Vet: 9 g | Zout: 500 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter