Parelballetjes
Ingrediënten
- 200 g half-om-halfgehakt
- 1 cm verse gemberwortel geraspt
- ½ el maizena
- 1 el droge sherry
- 4 Chinese kool bladeren
- 4 el sojasaus licht
- 1 el zoete chilisaus
- 1 el sesamolie
Instructies
- Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken.
- Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden.
- In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden.
- Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen.
- Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken.
- Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen.
- Mandjes op elkaar stapelen.
- Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
- Water aan de kook brengen.
- Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
- Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen.
- In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren.
- Parelballetjes in stoommandje serveren.
- Dipsausje erbij zetten.
Voedingswaarden
Calories: 70 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 4 g | Vet: 4 g