Parelhoenfilet in Pancetta en Kool
Heerlijke parelhoenfilets gewikkeld in pancetta en groene kool, geserveerd met een romige saus. Dit smaakvolle gerecht is perfect voor feestelijke gelegenheden.
Equipment
- sauspan
Ingrediënten
- 75 gr boter
- 2 eetlepels fijngehakte salieblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- 8 groene koolbladeren
- 12 plakken pancetta Italiaans ontbijtspek
- 4 parelhoenfilets
- 3 dl gevogeltefond uit pot
- 1 ½ dl slagroom
Instructies
Voorbereiding:
- Roer 50 gr boter los met fijngehakte salieblaadjes, zout en peper.
- Kook de groene koolbladeren 2 minuten in ruim kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Verwijder de harde nerven van de koolbladeren.
- Leg 2 koolbladeren naast elkaar, leg er 3 plakken pancetta op en bestrijk met een laagje salieboter.
- Leg het parelhoenfilet erop.
- Rol de kool en pancetta om de parelhoen en herhaal dit proces voor de overige filets.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Leg de rolletjes in een braadslede en voeg de resterende boter en gevogeltefond toe.
- Bak de rolletjes 20-25 minuten in de oven.
- Haal de rolletjes uit de braadslede en houd ze warm.
- Schenk het braadvocht uit de braadslede in een sauspan.
- Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de rolletjes in plakken en leg ze op borden.
- Schep de saus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Barbera d'Alba
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g