Parelhoenfilet in Pancetta en Kool

Parelhoenfilet omwikkeld met groene koolbladeren en knapperige pancetta, geserveerd met een romige gevogeltefondsaus. Het gerecht ligt op een rustieke schaal in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en zonnig natuurlijk licht, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Parelhoenfilet in Pancetta en Kool

Heerlijke parelhoenfilets gewikkeld in pancetta en groene kool, geserveerd met een romige saus. Dit smaakvolle gerecht is perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties: + personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 gr boter
  • 2 eetlepels fijngehakte salieblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 8 groene koolbladeren
  • 12 plakken pancetta Italiaans ontbijtspek
  • 4 parelhoenfilets
  • 3 dl gevogeltefond uit pot
  • 1 ½ dl slagroom

Instructies

Voorbereiding:

  • Roer 50 gr boter los met fijngehakte salieblaadjes, zout en peper.
  • Kook de groene koolbladeren 2 minuten in ruim kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verwijder de harde nerven van de koolbladeren.
  • Leg 2 koolbladeren naast elkaar, leg er 3 plakken pancetta op en bestrijk met een laagje salieboter.
  • Leg het parelhoenfilet erop.
  • Rol de kool en pancetta om de parelhoen en herhaal dit proces voor de overige filets.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Leg de rolletjes in een braadslede en voeg de resterende boter en gevogeltefond toe.
  • Bak de rolletjes 20-25 minuten in de oven.
  • Haal de rolletjes uit de braadslede en houd ze warm.
  • Schenk het braadvocht uit de braadslede in een sauspan.
  • Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de rolletjes in plakken en leg ze op borden.
  • Schep de saus ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer met een Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Barbera d'Alba

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst