Russisch paasdessert Paskha met cottage cheese en rozijnen
Paskha is een traditioneel Russisch paasdessert op basis van cottage cheese, rozijnen en citroenrasp. Rijk, romig en perfect voor op de paastafel.
Ingrediënten
- 1 theelepel vanillesuiker
- 175 g pitloze rozijnen
- 3 dl stijfgeklopte slagroom
- 450 g boter
- 450 g suiker
- 7 eierdooiers
- 900 g cottage cheese
- Geraspte schil van 1 citroen
Instructies
- Klop de boter schuimig in een grote kom.
- Klop de eierdooiers stijf in een aparte kom.
- Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot het mengsel lichtgeel is.
- Meng het eier-suikermengsel met de schuimige boter tot een romig geheel.
- Voeg dit mengsel toe aan de cottage cheese en klop alles zorgvuldig door.
- Spatel de stijfgeslagen slagroom, vanillesuiker, rozijnen en citroenrasp erdoor.
- Bekleed een broodvorm met een natgemaakte doek en schep het mengsel erin.
- Druk goed aan, vouw de doek dicht en plaats een gewicht op de vorm.
- Laat de vorm 48 uur in de koelkast staan.
- Verwijder daarna voorzichtig de doek en snijd de paskha in plakken om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra rozijnen, citroenrasp of geroosterde amandelen voor een feestelijk effect. Wijnadvies:
Serveer met een glas Moscato d’Asti of een lichte dessertwijn die mooi aansluit bij de romige en zoete smaken.
Garneer met extra rozijnen, citroenrasp of geroosterde amandelen voor een feestelijk effect. Wijnadvies:
Serveer met een glas Moscato d’Asti of een lichte dessertwijn die mooi aansluit bij de romige en zoete smaken.
Voedingswaarden
Calories: 528 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 9 g | Vet: 39 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 30 g