Passievrucht Mascarpone Taart

Passievrucht Mascarpone Taart

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 4 rijpe passievruchten
  • 500 g mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • Poedersuiker
  • Bloem om te bestuiven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kneed de plakjes bladerdeeg snel tot een deegbal en verdeel deze in 2 gelijke porties.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 2 cirkels van 22-24 cm.
  • Snijd indien nodig de deeglappen bij.
  • Leg de deegcirkels naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd met een pizzasnijder of scherp mes voorzichtig in 6 gelijkvormige punten.
  • Bak de bakplaat in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten tot het deeg krokant is.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat het deeg minstens 30 minuten afkoelen.
  • Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Roer de mascarpone los met de vanillesuiker en 1 eetlepel passievruchtvlees.
  • Verwarm de abrikozenjam zachtjes (bijvoorbeeld in de magnetron) tot deze vloeibaar is.
  • Bestrijk de bladerdeegpunten voorzichtig met de jam.
  • Leg de helft van de punten op een taartschaal en verdeel de mascarpone erover.
  • Bedek met de resterende bladerdeegpunten.
  • Bestrooi de taart licht met poedersuiker en verdeel het overgebleven passievruchtvlees over de bovenkant.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht mousserende witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit dessert vanwege zijn fruitige en verfrissende karakter.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 55 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch