Pasta-knolselderij-ovenschotel
Hartige ovenschotel met macaroni, knolselderij, spek en een romige kaassaus.
Equipment
Ingrediënten
- 60 gram boter 30 gram + klontjes voor de topping
- 100 gram casselerrib in stukjes
- 50 gram geraspte oude Goudse kaas
- 1 knolselderij ± 800 gram, in blokjes
- 1 ½ dl melk
- 100 gram Mon Chou
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels paneermeel
- 100 gram katenspek in stukjes
- 350 gram macaroni
- 2 eetlepels fijngeknipte selderij
- 1 theelepel tijm
- Zout
- Versgemalen peper
Instructies
- Schil en snijd de knolselderij in blokjes.
- Verhit de helft van de boter in een pan en roerbak de knolselderij.
- Voeg tijm, selderij, zout en peper toe en stoof 15 minuten.
- Kook de macaroni gaar met zout en olie.
- Snijd spek en casselerrib en roer door de knolselderij.
- Schenk melk bij de knolselderij en verkruimel Mon Chou erboven.
- Verhit tot de kaas smelt en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de macaroni uitlekken.
- Beboter een ovenschaal en schep er de helft van het knolselderijmengsel, de helft van de macaroni, de rest van het knolselderijmengsel en de rest van de macaroni in.
- Meng kaas met paneermeel en strooi over de macaroni.
- Verdeel klontjes boter over de topping.
- Bak 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g