Pasta met pittige tomatensaus
Allerhande 2002
Equipment
- magnetron
- Magnetronschaal
Ingrediënten
- 150 g penne
- 400 g tastytomtomaten
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 2 tl Provençaalse kruiden
- 2 bosuitjes
- 150 g achterham
Instructies
- Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
- scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
- magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
- Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
- Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
- Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
- Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
- Giet de pasta af en schep in diepe borden.
- Verdeel de tomatensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.
Lekker erbij:
Parmezaanse kaas, rucola
Lekker erbij:
Parmezaanse kaas, rucola