Pasta met pittige tomatensaus

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 400 g tastytomtomaten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 2 bosuitjes
  • 150 g achterham

Instructies

  • Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
  • scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
  • magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
  • Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
  • Giet de pasta af en schep in diepe borden.
  • Verdeel de tomatensaus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

Lekker erbij:

Parmezaanse kaas, rucola
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië